Waarom coaching

Het is een holistische benadering

Life coaching is geen psychotherapie

Een coach is geen psycholoog of psychiater. Er is een verschil tussen deze vormen van therapie en de begeleiding van een coach. Coaching is gericht op het verkrijgen van inzichten in gedachten en emoties om zo actief gedrag te veranderen. Het is een praktische benadering, waarbij jouw specifieke situatie het uitgangspunt is. Er wordt verondersteld wanneer je gecoacht wordt dat je mentaal gezond bent en zelf de capaciteiten hebt om te veranderen. Hierbij staat jouw eigen inzet centraal.

Weer vooruit kunnen
Zie weer hoe je vooruit kan komen

Life coaching geeft inzicht en helpt je vooruit

Een traject bij een coach heeft altijd tot doel om jou vooruit te helpen in het leven. Vind jij het moeilijk om keuzes te maken, omdat je niet weet wat je wilt? Wat geeft je voldoening en waar word je echt gelukkig van? Heb je moeite bij het vinden van een geschikte partner?
Zit je in een moeilijke situatie en weet je niet meer hoe je verder moet? Heb je last van onzekerheid en beperkt dit je in je dagelijks leven?
Deze vragen kan je samen met een coach gaan beantwoorden, door meer inzicht te krijgen in je verleden, wie je nu bent en hoe je graag zou willen zijn. Door actief aan de slag te gaan met deze inzichten, leer je beter naar jezelf te luisteren, waardoor je meer zelfvertrouwen, geluk en succes tegemoet gaat.

Wat maakt juist mij tot die geschikte coach voor jou?

Ik werk niet volgens bekende methodieken en kennis uit boeken. Iedereen is een uniek persoontje en ondanks de overeenkomsten bij hebben van burn-out klachten is de aanpak altijd verschillend. Daarom improviseer ik en pas de behandeling aan zodat het bij jouw persoonlijkheid past.
Een extra voordeel is dat je mij niet hoeft uit te leggen wat je voelt en bedoelt. Aan één woord heb ik genoeg.

Andere manier van werken, gevormd door eigen ervaring

Mijn werkwijze beperkt zich dan ook niet tot alleen het coachen. Ik voeg andere technieken toe zoals massage (stijve spieren), Shiatsu (laag energieniveau d.m.v. Chinese elementenleer) en voedingsleer (verbetering weerstand en stofwisseling).

Een stevige basis geeft je weer vertrouwen

Ik help je leren weer keuzes te maken die je eigen inzicht versterken en daarmee je zelfvertrouwen laten groeien. Door met jou op zoek te gaan naar wie je eigenlijk bent en wat je graag echt wilt in het leven, ontwikkel je zelf dat inzicht en zelfvertrouwen. Dit vormt die stevige basis die jou leidt tot meer bij jezelf te zijn en daardoor tot meer geluk en succes.

Waar help ik jou bij:

  • Jouw prioriteiten stellen (grenzen stellen)
  • Jouw comfort zone bepalen en bewaken (grenzen stellen)
  • Oude (denk)patronen veranderen
  • Vertrouwen op je gevoel (onderbuik gevoel)
  • Jouw sterke en zwakke punten laten zien (zelfkennis)
  • De gevolgen van je eigen gedrag te accepteren (zelfkennis)
  • Durven te voelen (comfort en eigenwaarde)
  • Betere balans tussen werk en privé (comfort)

Plan direct je afspraak